En gave til dig fra Emma

Når fransk mad holder på teenageren

      Reklame 

Der kan siges meget om at have en teenager i huset. Eller i huset og i huset. Det er måske så meget sagt. For det er efterhånden ikke så ofte, at vores private teenager beriger os med sit selskab. Og slet ikke i weekenderne. Sagde mor! 

Der skal gerne et eller andet små ekstraordinært til for at trække vidunderet hjem en lørdag aften. Heldigvis kunne jeg sidste lørdag præstere lidt hjemlig ramasjang i form af lækker fransk mad. Det var noget, hun kunne forstå. Og da jeg samtidig havde fået resten af familien til at forføje sig, så det kun var en mor-teenager-date, så var hun næsten sådan helt opsat på samværet. Sukkede mor.

Det var ikke mig selv, som stod for den franske kogekunst. Jeg fik leveret en 3-retters menu fra Fransk Spisehus. Fiks og færdig i små alubakker og lige til at blive varmet op og præsenteret på pæne fade. Voila, fransk mad hjemme i stuen! Måske var det netop min manglende kokkereren, der gjorde udslaget for teenageren – slår det mig. Nå, pyt! Hvad kan jeg bruge kulinarisk forfængelighed til på den lange bane?   

Hovedsagen er, at vi havde den hyggeligste aften. Med fransk mad som en velsmagende kulisse. Gode råvarer, fint tilberedt og meget lidt takeaway-agtig. Det var en lille restaurantoplevelse, vi havde der midt i vores hjemlighed. 

Og det gjorde, at der blev tid, overskud og lyst til at snakke om stort og småt, være lidt stille sammen og rå grine, så meget som vi plejede at gøre, men ikke har gjort ret meget på det sidste. Det kunne mor godt lide. Det virkede også som om, datteren var ret tilfreds med sin prioritering den aften.

Grin og søde blikke er nu lagt på lager, så der er lidt at trække  – til de andre weekender. Og det var mor her!

Følg bloggen Make my Heyday

Det spiste vi

Vi fik leveret det, som hedder “Weekendmenu”. Den bestod af rillette af varmrøget laks og friskbagte brød til forret, hovedretten var rødvinsbraiseret kalvecuvette med rosmarinstegte kartofler, timianbagte rodfrugter, langtidsbagte tomater og rødvinsauce. Vi sluttede af med moelleux au chocolat – flydende chokoladekage med skovbærkompot og karamelsauce.

Info!

Du kan selv sammensætte menuen udfra et udvalg af retter.  Og den skal bestilles to dage i forvejen.

Se mere her.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En gave til dig fra Emma