Mit møde med supermodellen Emma S. og noget om rynker, der ikke kan smøres væk

Min hud manglede mandler

Reklame 

Mandelolie er for tør og irriteret hud, hvad en god nats søvn er for et stresset sind. Olien fra søde mandler lægger sig som en beroligende og lindrende hinde på huden og dæmper rødme og kløe. Det har jeg længe vidst. Og nu har jeg testet nogle cremer fra Weleda, som er baseret på denne superolie. Læs her, hvad der kom ud af det. 

Hud der er født tør, bliver ikke mindre tør med alderen. Det mærker jeg tydeligt, især efter at jeg har passeret de 40. De små talgkirtler, som producerer det fedtlag, der skal holde på hudens fugt, de bliver jo med alderen sløve i optrækket. Og så fordamper fugten. Derfor skal mine cremer være federe og federe. Og olier er en rigtig god ide. Både i maden og på huden. De sunde af slagsen. Som.eks. mandelolie. Vi har jo længe hørt om, at en håndfuld mandler om dagen er godt at spise. Og på huden er mandelolien god, fordi huden kan genkende den. Så den irriterer ikke og stopper ikke porerne til. Den fine, søde mandelolie er meget hudvenlig og ideel til følsom og tør voksenhud. Men den kan også bruges til pleje af spædbørn og små børn.

Støtter ansvarsfuld mandelavl

Weleda har lavet en hudplejeserie til sensitiv og tør hud med netop mandelolie. Og der er brugt økologiske mandler af høj kvalitet. De er dyrket efter bæredygtige principer i Valencia-regionen i Spanien. Og jeg synes, det er rigtig godt at vide, at Weleda har en aftale med mandelavlerne om at spare på vandet, fordi overvanding med tiden kan føre til forsaltning af jorden og reduktion af dens frugtbarhed. Den sparsomme vanding gør, at avlerne ikke får så stort et udbytte. Men det kompenserer Weleda for ved at give højere pris for mandlerne. Det er ansvarsfuldt og tiltalende – også set i lyset af, at Weledas cremer jo ikke ligger i den dyre ende. Weleda blev da også i 2016 udnævnt som verdens mest bæredygtige virksomhed inden for naturlig og økologisk hudpleje. Alle deres hudplejeprodukter er 100 % naturlige, de har 0% syntetisk indhold og er økologisk certificeret af Natrue.

Læs også om mine tips til behandling af tør og kløende hud

De sidste par uger har jeg testet renselotion, ansigtscreme og ansigtsolie fra Weledas Almond-serie. Duftfrie produkter, der nærer og forsyner min hud med det fedtlag, som den ikke er så flittig til at lave selv. Serien virker beroligende, og jeg ser den som ideel til vinterhalvåret, hvor huden skal styrkes mere og der skal beskyttes mod vind og vejr. Her kommer min vurdering af produkterne.

Min test af basispleje fra Almond-serien

Mildeste mælk til rens

En meget mild rensemælk, som er god, fordi den ikke efterlader huden tør og stram efter rens. Jeg har fjernet makeup med den. Og man skal skylle efter med lunkent vand, så den for mig meget vigtige følelse af at vaske mig rigtigt, den fik jeg. Egentlig anbefaler Weleda, at man ikke bruger rensemælken på øjenpartiet. Det har jeg nu gjort alligevel, og det fungerede fint. Renseproduktet er dermatologiske testet og fundet egnet til følsom og allergisk hud. Almond, Soothing Cleansing Lotion, Weleda

Creme der kan det hele

Jeg er stor tilhænger af multifunktionelle produkter. Og denne creme kan bruges både som dag- og natcreme. For at få ekstra næring om natten, har jeg brugt cremen sammen med ansigtsolien. Om dagen har den været dejlig at bruge alene. Den dæmper rødme og irritation, og jeg synes, at min hud har set frisk og sund ud på den rigtig velnærede måde. Cremen er dermatologisk testet som egnet til hud med tilbøjelighed til allergier. Almond, Soothing Facial Cream, Weleda

Et par dråber til natten

Jeg ved, at ansigtsolie er noget, der deler vandene – om jeg så må sige. Jeg er helt klart tilhænger af olie i min hudpleje, hvis den vel at mærke er formuleret så den let absorberes. Og det gør denne olie, fordi den er blandet med ekstrakt af økologiske slåenblomster. Jeg har som sagt brugt den om natten sammen med cremen for at få ekstra pleje. Og når det bliver frostvejr, vil jeg også bruge den om dagen. Et lille tip – inden sengetid har jeg fordelt en dråbe på mine tørre neglebånd. Det har virket helt fænomenalt. Almond, Soothing Facial Oil, Weleda

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit møde med supermodellen Emma S. og noget om rynker, der ikke kan smøres væk