Båstad - mine 5 bedste tips til sydsvensk ferie

Når hårolie sender indiske piger i skole

 

Det her giver mening! Jeg er helt i skyerne over at være med til at sætte fokus på et skønhedsmærke, som gør en forskel. Ikke bare for ens ydre, men også ude i verden. Abhati er urgamle ayurvediske opskrifter, der møder urter fra de schweiziske alper i emballage skabt af Hermès designere og alt sammen til fordel for 12-årige indiske piger, som i stedet for at blive gift kommer i skole og får en uddannelse.

Reklame for Abhati

Jeg har før skrevet, nuvel måske en smule henført og i hvert fald begejstret, om mine morgener med alenetid. Svælger gerne i det igen. Det er en halv times tid, måske et kvarter. Hvor jeg bare ikke kan forstyrres! Det hænder, jeg tænder et lys, måske bruger jeg lidt plejeprodukter, og jeg finder helt sikkert en plet på væggen at stirre på. Det er ro. Det giver mig vitaminer til at være nærværende overfor andre. Og det er tiden, hvor jeg netop har fået resten af familien ud ad døren.

Hun valgte bøgerne

Her til morgen vinkede jeg farvel. Som altid først til lillemanden og faren. Derpå til teenageren. Og det sidste vink er nyt. For teenageren er netop begyndt i gymnasiet. Det meste af sommerferien var hun i tvivl om, hvorvidt det overhovedet var det rigtige for hende. Om hun var klar. Vi har ikke villet presse hende. Uddannelse skal være hendes projekt nu. Og så støtter vi hende i det, hun vælger. Og nu har hun altså valgt gymnasiet. Den boglige vej. Hun er heldig. For hun kan vælge. Til og fra. Og det er en selvfølgelighed, at hun skal gå ad en eller anden vej, der bringer hende til et job, en dannelse, en selvstændighed. Så afsted med dig, lille (alt for store) mus! Og pøj, pøj!

Nå, tilbage til mine morgener. På det seneste har min alenetid fået noget af en opgradering, skulle jeg hilse at sige. Jeg har fået selskab af de lækreste hår- og hudplejeprodukter fra Abhati. Det er egentlig en arbejdsopgave, der har sneget sig ind. For jeg har fået tilbudt at teste produkterne. Men Abhati passer så perfekt ind i min morgenseance. Produkterne er nemlig inspireret af ayurvedas søgen efter balance og ro i krop, sind og sjæl. Den slags kan man jo ikke få for meget af. Så Abhati skal være så velkommen til at holde morgen med mig.

Navnet Abhati er sanskrit og betyder “oplys din sjæl”

1 produkt, 1 pige, 1 måned i skole

Der er også en anden – meget vigtig – detalje omkring Abhati, som gør det så meningsfuldt for mig at sætte fokus på dem. Abhati er et helt igennem ordentligt og etisk skønhedsbrand. Deres ingredienser er alle dyrket efter fair-trade principper, produkterne er proppet med højpotente økologisk dyrkede, ayurvediske planter og schweiziske urter. Og så er man ved at købe produkterne med til at få indiske piger væk fra de børneægteskaber, mange af dem ellers indgår i 12-års alderen og ind på skolerne i stedet. Så de gennem bøgerne også kan finde en vej til job, dannelse og selvstændighed. Tanken er klar: 1 produkt giver 1 pige 1 måneds betalt skolegang. Og du kan på Abhatis hjemmeside (klik her) følge med i, hvor mange piger, der nu har fået støtten. Enkelt og gennemsigtigt.

“Mine forældre har altid sagt til mig, at det er vigtigt, at jeg lærer at passe hus og børn. En uddannelse kan alligevel ikke bruges, når jeg bliver gift. Men jeg er så glad for, at de sagde ja til, at jeg blev sendt i skole. Mit favoritfag er hindi, og jeg vil blive ved med at lære og komme hen i skolen.”

Raksha, 10 år, indskrevet i 2. klasse sidste år

Det er godt at vide, at jeg i min smukkeserende stillestund faktisk er med til at løse problemer i stedet for at skabe nye. Når kapitalisme får et hjerte, kalder Anju Rupal, stifteren af Abhati det. Når egenomsorg bliver til omsorg for andre, kunne vi også kalde det.

Anju Rupal, der står i spidsen for Abhati, har nok udvist mere omsorg og samfundsengagement end gennemsnittet. Født af indiske forældre i England og nu bosat i Schweiz har hun kastet sig over flere vigtige projekter som f.eks. arbejdet med voldsramte kvinder, hun er en af grundlæggerne af ”Weforest”, som har plantet over 12 millioner træer, og hun har været med til at stifte ”Swiss Medi Kids”, der sender børnelæger til Afrika. Anju Rupal er også medlem af British Fashion Council.

Ideen til Abhati fik Anju under et middagsselskab i Paris. Hun sad til bords med et par håndfulde kreative mennesker fra livsstilsbranchen. Anju nævnte, at hun gennem sit arbejde med Weforest var blevet opmærksom på de mange kraftfulde planter, der bare gik til grunde, fordi ingen var opmærksomme på deres potentiale. Og da aftenen var omme, kunne hun tage en ny, funklende ide med sig hjem. Hurtigt blev ideen til virkelighed – et nyt skønhedsbrand var født. Det er tre år siden nu.

Topdesignere bag Abhati

Udviklingen af produkterne blev støttet af crowdfunding kombineret med frivillige donationer af arbejdstid. Og det var nogle af branchens mest respekterede navne, der rystede op med deres tid og engagement til Abhati-projektet. Det er således den anerkendte parfumør Geza Schön, der har kreeret produkternes duft, og designbureauet Paperlux, som bl.a. også arbejder for Hermès og Alexander McQueen, har lavet emballagen. Selve produkternes formulering er skabt gennem en forening af den nyeste forskning og overleveringer af urgamle indiske opskrifter. Ingen parabener og dyreforsøg – selvfølgelig.

Abhati-serien består kun af 11 produkter, fordi det er vigtigt for skaberne, at alt er omhyggeligt udviklet. Jeg har været så heldig at få lov til at teste det hele, og jeg synes, det er tydeligt, at urterne og de andre virksomme ingredienser er af høj kvalitet. Det er højpotente sager, som udretter, hvad de lover. Duftene er et kapitel for sig. Fine, let krydrede dufte, som næsten forlanger af mig, at jeg skal sætte mig ned, trække vejret dybt og give mig selv lidt meditativ ro. Her kommer fem produkter fra Abhati, som jeg synes, kan noget ekstraordinært.

Mine 5 favoritter fra Abhati

1. SOS-olien til sommertørt hår

Jeg har en afhængighed. Af olier. Især dem til håret. For mine krøller skriger på fedt og smørelse. Særligt efter den varme, solrige sommer. Jeg har været igennem et utal af varianter. Og jeg må sige, at denne olie er en god kandidat til en førsteplads. Den tryller mit høhår om til glansfulde bølger. Og den dufter himmelsk! Det er en blanding af sjældne indiske olier, fyldt med naturlige antioxidanter fra økologiske urter og botaniske ekstrakter, der plejer både hovedbund og hår. Ingen toksiske kemikalier, kun rene ingredienser. Chambal Sacred Hair Oil, Abhati

2. Lys med indbygget ro

Jeg er altid til fals for lækre duftlys af soyavoks. Duften i dette lys er udviklet af før omtalte Geza Schoen i Grasse, parfumens fødeby. En lille, lidt ekstravagant detalje at krydre mine morgener med. Noter af hvid lilje, amber og ingefær giver den fineste start på dagen. Faktisk er lyset tilsat ti procent æteriske olier – oftest er det i omegnen af to procent. Men duften er så fin og eventyrlig, den bliver aldrig for påtrængende, synes jeg. Eneste problem ved lyset er, at indpakningen er så pæn. Kunne næsten ikke nænne at pakke det ud. Purvanchal Scented Candle, Abhati

3. Fugtet, fast og fin

Fugt og A-vitamin. Er en ansigtscreme proppet med det, så kan den fange min opmærksomhed. Her er et lille mesterstykke af en formulering med Edelweiss, Amla og gurkemeje. Abhatis retinol formel – altså A-vitaminen –  kommer fra vild kirsebærolie fra Himalaya. Jeg synes, det er en effektiv fugtbooster, som ikke efterlader en fedtet hudoverflade. Lalitya Whipped Moisturising Cream, Abhati

4. Den blideste rens

Et renseprodukt skal fjerne snavs. Det skal ikke strippe min hud for fedt og fugt. Og kan det oven i købet berolige og eksfoliere let med AHA frugtsyre, så er det toppen. Den cocktail leverer 2-i-1-rensen fra Abhati, der også kan fjerne øjenmakeuppen. Indeholder bl.a. indiske stikkelsbær, vild gurkemeje og Edelweiss. Shanta Rich Facial Cleanser, Abhati

5. Elsker navnet – og duften

Og lad os slutte med det, der startede det hele for Abhati. Deres aller første produkt, som blev lanceret i 2015. Jeg elsker det lille ironiske hint, som navnet på denne håndsæbe giver. Et velgørende skønhedsmærke med en god portion selvironi. Det kan jeg lide! Og hold nu op, hvor den også dufter godt. Ja, jeg har gentaget mig selv et par gange nu. Undskyld! Men den parfumør har virkelig gjort et godt stykke arbejde. Jeg er vild med den krydrede duft, som denne håndsæbe spreder i badeværelset. One Hand Washes The Other, Abhati

Hvor køber man Abhati?

Er du også vild med rene og effektive produkter, der støtter indiske pigers uddannelse, så kan du finde Abhati hos Nordbrands.dk, Rabens Saloner i København og på hellethorup.dk.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Båstad - mine 5 bedste tips til sydsvensk ferie