Verdens bedste koldskål – og så er den med jordbær

5 gode vaner der giver sundt hår

 

Reklame 

Jeg ved med sikkerhed, at jeg ikke er den eneste, som returnerer fra sommerlandet med en tør manke. For alt imens at vi smører os fedtede og glinsende i solcreme, så får håret lov til ubeskyttet at tage imod sol, poolvand og havets salte. Og det udtørrer alt sammen.

Her kommer de fem gode vaner, som jeg tyr til for at holde liv i lokkerne.

  1. Vask kun hår hver tredje dag. Sæbe slider på håret og fjerner den beskyttende fedthinde, som holder hårståret sundt og stærkt.
  2.  Lad håret lufttørre. Så undgår du, at føntørrens varme “koger” al næring ud af håret.
  3. Og så er der de 100 tag med børsten. Det er et gammelt husråd. Og det holder stadig. For en god gennembørstning fordeler det naturlige fedt, der ligger på hovedbunden, så hele hårstrået får gavn af det. Det er fedt, som håret kender og kan bruge. Den bedste kur, og så er den gratis. Men børst ikke manken for tit eller for aggressivt. For så risikerer du, at håret knækker. Alt med måde. Invester i en kvalitetsbørste med naturhår. Det er mest skånsomt.
  4. Hvis du har tørre lokker, så kom et par dråber olie i det håndklædetørre hår.  Det virker som en beskyttende hinde rundt om hårstrået og giver øjeblikkeligt mere glans og liv til håret.
  5.  Spis sundt og tag vitaminer. Vi kommer ikke udenom det. Det ydre kan ikke fikses udefra alene. Sunde madvaner og den rette dosis af vitaminer er vigtigt for både krop og hår. Det er især det sunde fedt, du skal orientere dig imod – fra f.eks. avokado og nødder. Fiskeolie er godt for det meste. Også hud, hår og negle. Det samme er B-vitamin.

Jeg har den seneste måned testet børster fra Madison Professional, og jeg er blevet ret imponeret – især da det gik op for mig, hvad de koster. Den dyreste ligger på 215 kr. Jeg er med på, at det ikke er en billigbørste. Men de kan snildt fås til meget mere. Og alligevel virker Madison-børsterne meget eksklusive i både deres funktion og design. Især de blanke, ovale børster er smukt udformet.

Børsterne er håndlavede af naturlige materialer og produceret på en familieejet sydkoreansk børstefabrik i samarbejde med danske designere.  Hårene stammer fra vildsvin, der er opdrættet til fødevarebrug, og de fjernes fra dyrene efter slagtning. Med produktionen af børsterne bidrages der dermed til, at så meget som muligt af det slagtede dyr anvendes, da hårene ellers ville være et spildprodukt. Det synes jeg, er både bæredygtigt og tiltalende.

Du kan finde en Madison-børste, der passer til dit hår her.

Til min krøllede, stride manke har især børsten Hyperflex Boar Brush været god. Det er den, du ser nederst i billedet herunder. Den har et lidt pudsigt, eftergivende børstehoved, som gør det muligt for mig at børste igennem uden filtring og smerte. Ja, det lyder måske lidt dramatisk. Men det kræver sin børste at komme igennem mit hår. Så det kommer til at være et blivende venskab, jeg får med den børste.

Madison-børsterne kan købes online her. Og du kan finde en fysisk forhandler nær dig her.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens bedste koldskål – og så er den med jordbær