Verdens bedste koldskål – og så er den med jordbær

Ingen sommer uden denne luksusvariant af en koldskål. Det er en af de ting, vi er rørende enige om her i familien. Og jo da, når den står på hverdag og hurtig køkkentjans, så er de færdiglavede varianter helt ok. Men intet slår en hjemmelavet koldskål. Og slet ikke denne her. Den er ikke til de kalorieforskrækkede. Den er cremet. Den er fyldig. Og den er virkelig god, når man skal finde anvendelse til sæsonens sidste jordbær. Kommer her:
(Til 4 personer)
5 dl kærnemælk
1 dl piskefløde
1 dk tykmælk
2 æggeblommer pasteuriseret
3/4 dl sukker
1 tsk vanillesukker
1 bakke jordbær
Og så naturligvis en rundhåndet mængde kammerjunkere til at drysse med.
Pisk æggeblommer, vanillesukker og sukker til en næsten hvid æggesnaps. Hæld kærnemælk og tykmælk i og bland det sammen. Pisk fløden til en let flødeskum, og vend den nænsomt i koldskålen. Skær de skyllede jordbær i kvarte, og kom stykkerne ned i koldskålen. Mos dem let med en gaffel til saften farver koldskålen lyserød. Og så er der serveret!
Ingen kommentarer endnu