Sommerfristelser og fine trusser

Drik latte på landet

Jeg har et tidspunkt på dagen, som jeg værner om og skatter højt. Mine morgener. Nærmere bestemt lige det tidspunkt, hvor alle er gået på arbejde og i skole. Så har jeg nogle minutter, som kun er mine. Der er helt stille herhjemme. Helt ro. Det er tænketid. Og det er kaffetid.

De minutter giver mig et godt og roligt fundament for resten af dagen. Og det er så mine hverdagsmorgener. Men så er der ferietiden. Der er morgenerne jo lidt anderledes. Men jeg holder fast i min stille kop kaffe. Måske tager jeg den, inden de andre vågner. Måske mens de kører efter morgenbrød. Jeg skal nok få klemt den ind. Min alenetid med god espresso.

Nu er der jo ellers kun gode ting at sige om at flygte ud at byen, når sommeren og ferien kommer. Hvad enten det er en sommerhustur, en lille ferie på Bornholm eller et par dage på Hven. Det føles som det eneste rigtige at evakuere børn og husbond væk fra den hede, sydende stenbro.

Kun én pil peger nedad. (Og jeg ved det – jeg er her en kæmpe storby-kliche.) Jeg kan ikke få min espresso! For nej, der er ikke en fancy espressomaskine i sommerhuset (og det er er godt sådan), og der er bare langt mellem de gode kopper kaffe i sommerlandet. Så jeg klarer mig med traditionel kaffemaskinekaffe. Og det er jo ikke helt det samme.

Men nu er jeg blevet præsenteret for Prontissimo fra det velkendte italienske espressomærke Lavazza. Ja, dem som laver den velsmagende bønne, der bruges på mange cafeer. De har lavet en instant-espresso i to varianter – en rund Classico med topnoter af karamel og en Intenso med kraftigere noter af ristede bønner.  Jeg har ellers et lunkent forhold instant-kaffe. Det smager jo ikke af rigtig kaffe og slet ikke af espresso. Men det gør de her to faktisk. De er meget tæt på den ægte vare. Ingen mærkelig bismag. Fyldig og rund aroma. Og virkelig nemme at smide i tasken. Så nu er der en chance for, at min stille morgenkaffe kommer til at smage godt – også udenfor byen.

Prontissimo fra Lavazza fås i flere supermarkeder. Se mere her.

(Reklame – modtaget vareprøver)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerfristelser og fine trusser