De 5 bedste undskyldninger for ikke at bruge solcreme

One night in Paris

1

For et par uger siden var jeg inviteret til Frankrig på en pressetur. Og i den forbindelse benyttede jeg lejligheden til først at snuppe en dag i Paris – helt for mig selv. Som bekendt er Paris altid en god ide. Uanset hvor lang tid du har mulighed for at tilbringe i byen. Jeg valgte at tage en dag med lavt tempo og uden de store ambitiøse planer. Det virkede! Jeg nåede at få lige den Pariser-feeling, som jeg tragtede efter. Få her en håndfuld tips til et døgn i Paris.

Kl. 9.00: Vågn op i en lille perle

Jeg har prøvet en del hoteller i Paris. Og mange gange er jeg vendt tilbage til de samme. Fordi jeg var godt tilfreds. Men denne gang besluttede jeg mig for at prøve noget nyt. På Instagram faldt jeg over det lille boutique hotel C.O.Q. Hotel. Og det viste sig at være helt rigtigt. Smukt og hyggeligt indrettet, virkelig god service, ikke så stort, beliggende udenfor turistghettoerne og tæt på metro med 10 minutters kørsel til Marais. Og så tænker du måske, at hvis sidstnævnte kvarter skal være så tæt på, hvorfor valgte hun så ikke bare et hotel, der rent faktisk lå i Marais-kvarteret? Forklaringen: Af den simple grund, at hotellerne der er hundedyre. Fordi jeg hoppede lidt længere væk, fik jeg virkelig meget for pengene. Et værelse på C.O.Q. Hotel koster ned til 100 ?.

Der er den fineste orangeri-lignende restaurant på hotellet, hvor du kan nyde din morgenmad med frit udsyn til himlen. Her serveres også en lille drink efter eget valg hver aften – inkluderet i overnatningsprisen. Og i baggården er der indrettet en lille grøn terrasse, hvor hr. hane og fru høne huserer – så hotellet lever skam op til sit navn (som i virkeligheden står for Community of Quality). Der er fine små franske altaner på værelserne, som er ret rummelige efter parisiske forhold. Virkelig et herligt sted. C.O.Q. Hotel

   

Kl. 13. Spis frokost hos Chez Janou

I Marais ligger Chez Janou. En helt igennem charmerende bistro. Ægte boheme-stemning tilsat velsmagende provencalsk mad og gode vine. Der er lige præcis så gammeldags, slidt og rodet, som der skal være på en bistro. Men også rent og indbydende. Her dropper folk ind som de er, kvinderne har selvfølgelig sørget for, at der er styr på den røde læbestift, fra højtaleren lyder swingende 1920′ er jazz, der er masser af larm og tjenere med tubofart, men også med tid til kyndig rådgivning. Chez Janou

Kl. 15. Smut i Merci

Ingen tur rundt i Marais uden et besøg hos livsstilsmekkaet Merci. Butikken ligger i en charmerende baggård, der er pyntet med den nok mest Insta-fotograferede røde Fiat 500. Der er 3 etager med et kurateret udvalg af mode, accessories, hudpleje og boliginteriør. Jeg får altid et par gode ting med mig herfra og endnu mere at drømme om. De fleste af priserne ligger i den dyrere ende, men ikke alt er hampert. Og oseriet kan afsluttes på fineste vis i den tilhørende cafe, som er udstyret med en lang væg af bøger. Nok mest tænkt til dekoration, men alligevel værd at kigge nærmere på. Merci

Tip!

Merci har i samarbejde med belgiske Serax designet et smukt stentøjssæt, der består af tallerkener, fade og skåle i mange størrelser og i fire afstemte farver. Priser fra ca. 57 kr. Du kan se lidt af det her. Stentøjet forhandles i Danmark af Shop Hill Street.

 

Kl. 16. Bare slentre rundt i Marais

Der er egentlig ikke så meget at forklare her. Sæt det ene ben foran det andet og tag på eventyr rundt i Marais gader. Andre kvarterer duer selvfølgelig også. Men når man ikke har så meget tid, så er området godt, fordi det er Paris som Maggi-terning. Alt det gode og stemningsfulde er at finde indenfor få kvadratkilometer.

Kl. 19. Vin og ost ved Pont Marie

Efter min mening den mest stemningsfulde afslutning på en dag i Paris. Hvis det da ikke regner. Find lidt brød og noget godt charcuteri, grib en flaske vin og sæt dig ved Sienen i nærheden af Pont Marie. Se husfacadernes rosa skær, når solen sænker sig, og lad din dag i Paris lukke sig langsomt. Det er tæt på magisk.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De 5 bedste undskyldninger for ikke at bruge solcreme